Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

απεργια στο ΥΠΠΟΑ 13/5 - Υλοποιηση αποφάσεων ΓΣ 29.4

Συναδέλφισσες -οι,
Το επόμενο διάστημα, αν και προεκλογική περίοδος, είναι κρίσιμο για πολλά μέτωπα στο δημόσιο τομέα.
Υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΓΣ της 29.4 (επισυνάπτεται το Πρόγραμμα Δράσης) το ΔΣ του Συλλόγου προχωρά στα εξής ανά θέμα:

1. Διαθέσιμοι ΥΠΠΟΑ. Είχαμε μια ακόμη θετική απόφαση ασφαλιστικών για 17 συναδέλφους που επιστρέφουν στη δουλειά. Συμμετείχαμε στη στάση εργασίας ΠΟΕΥΠΠΟ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων ΥΠΠΟΑ  και στη συγκέντρωση στο ΥΔΜΗΔ 6/5 13.00μμ.
Την επόμενη βδομάδα προχωράμε σε απεργιακή κινητοποίηση σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία ΥΠΠΟΑ (Ενιαίος, ΣΕΑ, ΠΕΣΑ, ΕΜΥΔΑΣ κτλ) με αιτήματα
-  να επιστρέψουν οι σε διαθεσιμότητα συνάδελφοί μας στη δουλειά τους, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ -ΙΣΣΑΣ. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ.
- να μην εφαρμοστεί ο αντισυνταγματικός νόμος για την αξιολόγηση,
- να σταματησει η "βιομηχανία" απολύσεων στο ΥΠΠΟΑ μέσω των ελέγχων και της επανεξέτασης του ΠΔ Παυλόπουλου
-  να μην αποτελέσουν οι Οργανισμοί μέσο συρρίκνωσης των υπηρεσιών, δημιουργίας πλεονάζοντος προσωπικού και αφαίρεσης αρμοδιοτήτων

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στη Μπουμπουλίνας 9.30πμ 13/5, στην πορεια και παρασταση στο ΥΔΜΗΔ και καταλήγουμε στο ΥΠΟΙΚ εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στις καθαρίστριες που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για το δικαίωμα στη δουλειά.

2. Αξιολόγηση
- Το ΔΣ του Συλλόγου προχώρησε από κοινού με ΔΣ Ενιαίου Συλλόγου και ΣΕΑ σε παράσταση προς τους Γενικούς Δ/ντές -ντριες και Δ/ντές -ντριες (θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες) για το θέμα με αίτημα να μη συμβάλουν σε απολύσεις συναδέλφων εφαρμόζοντας τον αντισυνταγματικό ν. 4250.
- Πηραμε μέρος σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ για τον καλύτερο συντονισμό των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση  την Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 και ώρα 13.30 στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλά σωματέια με αποφάσεις ΓΣ και ΔΣ εναντια στο άδικο και αντισυνταγματικό σύστημα αξιολόγησης.
- το ΔΣ του Συλλόγου υπέβαλε αίτημα στην ΑΔΕΔΥ για σύνταξη νομικής γνωμοδότησης από νομικό σύμβουλο ΑΔΕΔΥ για το θέμα.
- Αναμένεται το τελικό κείμενο του εξώδικου της ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης που θα αποσταλέι σε όλα τα Υπουργεία και τους άλλους φορείς του δημοσίου.
- Αρχίζουμε άμεσα τη συλλογή υπογραφών των συναδέλφων στο κείμενο που απέστειλε η ΑΔΕΔΥ (επισυνάπτεται). Καλούμε τους συναδέλφους –ισσες να υπογράψουν το κείμενο.
  Καλούμε τους συναδέλφους –ισσες της περιφέρειας  να συγκεντρώσουν υπογραφές και να τις στείλουν στο ΔΣ του Συλλόγου (στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου).

3. Νέο Καταστατικό Συλλόγου - εγγραφές νέων μελών.
Την επόμενη βδομάδα έχουμε ραντεβού με το δικηγόρο για το θέμα του καταστατικού, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το νέο καταστατικό (το οποίο θα αποσταλεί στους συναδέλφους). Στη συνέχεια ο Σύλλογος θα απευθύνει πρόσκληση στους συναδέλφους-ισσες που θα μπορούν πλέον να εγγραφούν στο Σύλλογο για να υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής.

4. κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις κρίσεις προισταμένων, για το οποίο θα επανέλθουμε.

επισυνάπτουμε:
- Πρόγραμμα Δρασης Συλλόγου
- κείμενο υπογραφών ΑΔΕΔΥ για αξιολόγηση
- εγκύκλιος παράτασης αξιολόγησης-
- σχεδιο νόμου για κρίσεις προισταμένων

το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου