Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ψηφίστηκε στην Καταστατική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 29.4.2014ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                Ψηφίστηκε στην Καταστατική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 29.4.2014.
                                                                            
Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται. Η υπεράσπιση εργασιακών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων χρειάζεται να συνεχιστεί και να ενταθεί. Η υπεράσπιση ενός δημόσιου τομέα που θα υπηρετεί την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον και σε αυτό το πλαίσιο του πολιτισμού ως δημόσιου αγαθού, η αντίσταση σε ιδιωτικοποιήσεις άμεσες ή έμμεσες στο χώρο του πολιτισμού (εργαζόμενοι ΜΚΟ, ανάθεση αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων και χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ) αποτελούν προμετωπίδα της δράσης μας.

Τα βασικά θέματα της επόμενης περιόδου για τα οποία θα κληθούμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε είναι:

·                     Απολύσεις των διαθέσιμων του ΥΠΠΟΑ (17-22/5/2014): 24 συνάδελφοί μας δικαιώθηκαν αρχικά με απόφαση προσωρινής διαταγής που εξελίχθηκε σε θετική απόφαση του δικαστηρίου. Καθώς, παραμένουν σε εκκρεμότητα κι άλλες δίκες, ο Σύλλογος θα μετέχει με στάσεις εργασίας στις δίκες για να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους. Σε συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια του ΥΠΠΟ και την ΠΟΕΥΠΠΟ θα πάρουμε μέρος σε απεργίες και κινητοποιήσεις με αίτημα να μην απολυθούν οι συνάδελφοι.
·                     Νόμος για την αξιολόγηση: ο Σύλλογος σε συνέχεια της ενημέρωσης των συναδέλφων για το θέμα με τη διοργάνωση εκδήλωσης για την αξιολόγηση 2/4 στην οποία συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, το Διοικητικό Επιμελητήριο και το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, θα ζητήσει νομική συνδρομή για το θέμα μετά την αποστολή της εφαρμοστικής εγκυκλίου.
Σε συντονισμό με τα σωματεία του δημόσιου τομέα θα διαμορφωθεί κοινή στάση έναντι του συστήματος αξιολόγησης που αντίκειται στη χρηστή διοίκηση και στη συνταγματική αρχή της “αξιοκρατίας”, την οποία θα κληθούν να στηρίξουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό συμμετέχουμε σε συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων για το θέμα την επόμενη περίοδο. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να προσφύγει στο ΣτΕ και να καλύψει συνδικαλιστικά και νομικά συλλογικές προσπάθειες μη εφαρμογής του νόμου. Για το σκοπό αυτό ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ κείμενο νομικής γνωμοδότησης από τους νομικούς της συμβούλους για τη στήριξη όλων μας στην προσπάθεια αυτή.
Σε συνέχεια της απόφασης της ΑΔΕΔΥ (28.4) για την ακύρωση της αξιολόγησης, αποφασίζουμε τη συμμετοχή στην απεργία για την αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης με στόχο την ακύρωση στην πράξη του ν. 4250/2014, τη συμμετοχή μας στη σύσκεψη ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων την οποία θα διοργανώσει η ΑΔΕΔΥ, τη συλλογή υπογραφών με την οποία θα δηλώνεται η αντίθεσή μας στην προωθούμενη διαδικασία αξιολόγησης και την κήρυξη απεργίας σε συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φύλλων αξιολόγησης από τους εργαζόμενους.
·                     Σχέδιο Οργανισμού: Απουσία των ίδιων των εργαζομένων δρομολογείται η ολοκλήρωση του νέου Οργανισμού και η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Ζητάμε την απόσυρση του Σχεδίου, την ενημέρωση των σωματείων και των εργαζομένων για να έχουν λόγο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τη διασφάλιση όλων των  αρμοδιοτήτων και των θέσεων εργασίας, την κάλυψη των πάγιων αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
·                     Το Πόρισμα του ελέγχου του ΣΕΕΔΔ σε συνδυασμό με το άρθρο 42 του νόμου ΥΔΜΗΔ  "Διοικητικές Απλουστεύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα - Τροποποίηση Διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις" θα αξιοποιηθούν για τις επερχόμενες απολύσεις. Αντιστεκόμαστε, απεργούμε, οργανώνουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία ΥΠΠΟΑ και δημόσιου τομέα, ΠΟΕΥΠΠΟ και ΑΔΕΔΥ.
·                     Σε αναμονή του νομοσχεδίου για τις κρίσεις προϊσταμένων δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε σχεδιασμούς διαμόρφωσης ενός κομματικά ελεγχόμενου μηχανισμού προϊσταμένων στο δημόσιο τομέα.
·                     Ο Σύλλογος θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια επιβολής νέου μισθολογίου φτωχολόγιου στο δημόσιο τομέα από κοινού με τους εργαζόμενους και τα σωματεία σε αυτόν. Έχουμε γίνει φτωχότεροι κατά 30% την τελευταία τετραετία με τη μείωση μισθών, την κατάργηση δώρων, επιδομάτων, την αύξηση των φόρων, την επιβολή χαρατσιών. Η εξαθλίωση δεν αντιστοιχεί σε κανένα εργαζόμενο.  
·                     Κατά την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ειδικής μοριοδότησης αποφασίζουμε να υπάρξει, αν κριθεί σκόπιμο από το νομικό μας σύμβουλο, νομική συνδρομή από το Σύλλογό μας (κόστος 600 ευρώ).
·                     Διεκδικούμε την άμεση τοποθέτηση των 187 συναδέλφων (ΦΕΚ διορισμού 12/2010), που βρίσκονται από το 2010 σε αναμονή (μεταξύ αυτών και 2 συνάδελφοι ΠΕ Διοικητικού). Θεωρούμε ότι η αύξηση των μορφών ελαστικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα (ΜΚΟ, κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ) οδηγούν σε ανατροπή της μονιμότητας και σε κυριαρχία στο δημόσιο τομέα αντεργατικών ελαστικών μορφών απασχόλησης που λειτουργούν σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών με ευθύνη του κράτους. Διεκδικούμε μόνιμη δουλειά για όλους. Κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
·                     Συμμετέχουμε σε συντονισμό δράσης πρωτοβάθμιων σωματείων στο ΥΠΠΟ και άλλων φορέων για το θέμα του κτηρίου της Μπουμπουλίνας και των ακινήτων στην Πλάκα. Διεκδικούμε τα κτήρια να δοθούν για τις ανάγκες του πολιτισμού.
·                     Αποφασίζουμε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας για τη διοργάνωση εκδήλωσης του Συλλόγου για την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014-2020 που εξήγγειλε ο Υπουργός ΥΔΜΗΔ και Ομάδας Εργασίας για το θέμα των υπολόγων.  
·                     Στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου, αποφασίζουμε τη φιλοξενία με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας θεατρικής παράστασης που ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα  «Ο Matti και ο φακός» της πολιτιστικής λέσχης της ΟΛΜΕ, «Himmelweg: ο δρόμος προς τον ουρανό» του J. Mayorga.

Για όλα τα παραπάνω, η ΓΣ του Συλλόγου εξουσιοδοτεί το ΔΣ να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, προσφυγές και άλλες πολύμορφες δράσεις σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ, του δημόσιου τομέα, την ΠΟΕΥΠΠΟ, ΑΔΕΔΥ και ενδιαφερόμενους φορείς.

Η συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου είναι το μόνο μέσο για να πετύχουμε να καθυστερήσουμε, πόσο μάλλον να αποτρέψουμε την εφαρμογή των πολιτικών που διαλύουν το δημόσιο και υποβαθμίζουν τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου